LIppai Roland

Gyomorgörcs és stressz helyett mennyivel jobb arra gondolni, hogy milyen jól indul a hétfő. De sokak megélése ennek éppen az ellenkezője. Sőt, már a hétvégén is a hétfőn stresszelnek. De mért van az így és mit lehet ellene tenni?

Az „utálom a hétfőt” egy műbalhé, kreált „téma”, ráadásul az ilyen posztok – amik megírásához a legtöbb esetben sok kreativitás nem kell, ellenben interakciót hozhatnak és persze ez a lényeg igaz? – egy idő után azokat is elbizonytalaníthatják, akik tök jól elvannak „hétfőn” is.

Persze valódi okai is lehetnek annak, ha valaki számára nyomasztó a „hétfő” közeledte olyannyira, hogy már vasárnap este jön a gyomorgörcs. Viszont ezért nem ez a szerencsétlen „hétfő” a felelős. Merthogy olyan a hétfőd, amilyet teremtesz magadnak. Ha utálod, az nem hétfő hibája.

Jól indul a hétfő – mondd ki és tegyél érte!

Ha valaki el akar gondolkodni azon, hogy vajon miért jelenik meg benne ez a kellemetlen érzés, akkor ilyen kérdésekkel (és persze őszinte válaszokkal) el is kezdheti az életminősége javítását:

• motivál a munkám?

• szeretem a munkám?

• értelmes munkám van?

• milyen a viszonyom a kollégákkal és a vezetőmmel?

• vezetőként a helyemen vagyok?

• mit érzek, amikor a „hétfőre” gondolok?

• valójában mi az, ami miatt „utálom” a hétfőt?

• milyenek a hétvégéim – dolgozom vagy van időm és energiám magamra és a családomra?

• aludtam a szükségleteimnek megfelelően?

• mennyire vagyok önazonos és adaptív/önfeladó az életemben?

• ideje lenne újraterveznem?

Innen is meg lehet közelíteni a hétfő-szindrómát a gyomorgörcs és a bosszankodás helyett.

Szuper lenne, ha a vasárnapod nem a hétfőről szólna és teljesen jelen tudnál lenni az énidődben, a családod életében.

Csak rajtad múlik, hogy megszabadulsz-e a gyomorgörcstől. De van egy rossz hírem: oda kell magadat tenned, ha változtatni akarsz. S van egy jó hírem is: ha tényleg akarod s nem a kifogásokat gyártod, meg is csinálod.

Választható a mókuskerék, vagy kemény munkával kialakítható és fenntartható egy új egyensúly is, ez olyan életmód, amiben örömmel kezdet – és zárod – a heteid.

Találj rá egy okot és csináld!

Tetszett, amit olvastál? Akkor iratkozz föl az ingyenes #lifedriving hírlevélre és értesül elsőként a posztokról és más hasznos tartalmakról!

Oszd meg a posztot az ismerőseiddel!
Facebook
Linkedin
EMAIL

Lippai Roland

Voltam vasgyári munkás, árufeltöltő és futár, az elmúlt közel két évtizedet pedig bő tízévnyi vezetői tapasztalatot is szerezve a média világában töltöttem. A coach végzettségeim mellett szociológia diplomával és felsőfokú kommunikációs szakképesítéssel is rendelkezem. Abban hiszek, hogy az egészséges törekvés az élet minden területén meghozza az eredményét. Családos emberként is az egyensúly megtartására törekszem; ultrafutóként aktívan sportolok, és egy koncertező zenekarban gitározom.
További cikkek
8 tévhit a coachingról

Tévhitek sokasága kering a coachingról és a coach szakemberekről is. Mutatom a leggyakoribb félreértéseket és az igazságot is. Viszonylag gyakran találkozom a coach és a coaching kapcsán megjelenő tévhitekkel, márpedig

A legjobb life hacking tippekkel boldogabban élhetsz

Ha szeretnél apró változtatásokkal nagy, akár sorsfordító eredményeket elérni az életedben, akkor ebben a life hacking lehet az egyik legjobb társad. Most nem arról beszélek, hogy négy hét alatt felépítheted